Gyártók
 
Kosár
0 árucikk
 

Kamion antenna beállítása UPC

KAMION ANTENNA BEÁLLÍTÁSA UPC DIRECTRE PHILIPS BELTÉRI!

 www.antennabolt.superwebaruhaz.hu

      Katt ide--   Antennabolt Budán ZoneSat Kft.Webshop

    Tel:::06-309-847-295,0612570573:::::

UPC DIRECT beállítása a THOR műholdra kamionosonak.   kamion.jpg

Tisztelt kamionosok ezen az oldalon megpróbálok segíteni a kamion antenna szerelésben és sok kérdésre választ adok.   UPC Direct szerződéskötés önnel az ön által megjelölt helyen Budapest és 20km-es környékére kiviszem és beüzemelve adom át! 

Lipták Imre antenna szerelő! TEL:06-309-847-295

Egy nagyon hasznos kamionos blog minden kamionosnak ajánlom :http://kisaetr.blogspot.hu/

A legtöbb kérdés igy hangzik mit és mivel tudom nézni a kamionomban a magyar nyelvű műsorokat különbözö helyeken pl:(Francia,olasz,német,spanyol,belga,stb).

Válasz: Magyar nyelvű műsorok műholdról(THOR) kódolva jönnek akár 80 csatorna is.Kódolatlan magyar műsor a M2,DUNA TV,DUNA II, csak ezt lehet ingyen nézni.Más vételi lehetőség nincs.

Mi kell hozzá?

DSR4101

1db műholdvevő beltéri egység, 1db műholdvevő fej, 1db parabola(minimum 35cm) tányér,5m koax kábel,2db F csati.A legtöbb kamionos a UPC DIRECT-re fízet elő mivel már havi 1190 Ft-ért 18csatornát lehet nézni.A UPC ad 1db beltérit kártyával ami 220voltról müködik és csak euroscart 21lábu bemenete van tehát ha laptopon vagy LCD TV-én akarja nézni kell AV bemenetének lenni,ha nincs akkor ezt meg kell oldani (laptopba tv kártya aminek van scart bemenete1kép,Tv-hez RF modulátor2kép).A UPC Phillips 3kép (ezüst színű) vagy Humax 4kép(fekete színű) beltériket ad mind a kettő jó a kamionba a felvevős(HD-s) beltérit nem ajánlom mivel drágább az előfízetése és sokkal tőbb hibája is van a benne lévő merevlemez nem szereti a rázkodást és tönkre megy.

TV TUNER USB DVB-T/ANALOG külső AV-bemenet (GT-U8300)1kép                  RF Modulátor (SIGNÁL)2kép

DSR4101  Humax UD-Fox

3kép                                                   4kép

 

Hogy tudom felszerelni a parabolát?

A FAVAL 35cm-es kamion(CAMPING) parabola antenna dobozában van 1db 35cm tányér aminek a hátulja már össze van szerelve csak a fejtartót kell rátenni a fejjel együtt ami a képen jól látszik. UPC Direct-re állításnál a fejet kb:10fokkal jobbra(az óra járásával egy irányba) el kell tekerni ha a tükör mögött állunk.A kamionra vagy tapadó koronggal rögzitjük a képen szintén láthatjuk vagy a dobozban lévő eltartóval a tükörszárra tesszük ami nem mindig sikerül (kamionshopban lehet másfajta rögzítőket is kapni),de én is gyártottam már le különböző tartókat várom az ötleteket.A tükör rögzítve van a fejet és a beltérit össze kell kötni a 3-4-5m Koax kábellel aminek a végeire F- csatlakozó van felszerelve(gyors F-csati is jó).Vigyázni kell,hogy a koax kábel belső réz ere és a külsö árnyékolás ne érjen össze nézzük meg a F-csati belsejét ha rátekertük a koax kábelra sokszor csak egy kis hajszálvékony drót érinti össze!

Mobile Sat Dish: Camping 35 (offset)

Hogy tudom beállítani a műholdra a parabolát?

1.A UPC DIRECT a THOR 1fok nyugat felé van ami azt jelenti hogy ha a tükör mögött állunk a totál déli iránytól 20fokra vagyis jobbra, a parabolán van lehetöség a fel-le vagy jobbra-balra állításnak.Jó tanács a kamion parkolóba úgy álljunk meg,hogy a déli írányba jó legyen a kílátás ne legyen 1-2m-ren belül magassab tárgy(fa,bokor,stb).Minden parabolának más a beállítása (a fókuszpontja miatt) ezt a favalt kb egyenesre oldalt van egy jelző kb:30-32re kell állítani és jobbra-balra kell tekergetni amig nem lesz jelminőség 50-60-70%-os.

2.A beltérin van jelmérő.A TV-ét és beltérit kössük össze scart kábellel a tükröt szereljük fel a koax kábelt kössük össze a fejjel ha ezzel megvagyunk kapcsoljuk be a TV-ét és állítsuk a TV-ét AV csatornára majd kapcsoljuk be a beltérit(a led zölden világit),ha beüzemelt beltérit kaptunk akkor az összes csatornán azt írja ki,hogy nincs jel,de a csatorna nevét (RTL,TV2,stb)kiírja a képernyöre tehát a beltéri üzemel.Nyomjuk meg a menü gombot és válassza ki a beállítások menüpontot a beltéri távírányitójával majd nyomja meg az ok gombot majd válassza ki a csatornák telepítése menüpontot és nyomja meg az ok gombot majd válassza ki jelminöség menüpontot majd nyomja meg az ok gombot azt látja,hogy a Tv-én két fekete csik van a jelerősség és jelminőség(a weboldal alján lévő képek).Ekkor kell a parabola tükröt írányba forgatni úgy,hogy a jelminöség 50-60-70%-ra felmenjen(KÉK színű csik lesz),ha ez sikerül lépjen ki a menüből a beltéri távírányitó exit gombbal.Nem kell megíjedni ha még mindig nincs kép lépjen a TOP SHOP-ra(33-as csat) itt lenni kell képnek ha jó műholdon állunk.A többi csatorna pár percen belül megjelenik ha nem akkor fel kell hivni 06-40-150-150 és kérni kell élesítést.Ha a TOP SHOP sem jelenik meg pedig volt jelminőség akkor nem jó műholdon állunk (tudni kell,hogy megegyezhet a frekvencia  egy másik műholdon lévő csatornájával ezért van jelünk)lépjünk vissza megint a jelminöség menűpontba és probáljuk beállítani a THOR műholdat. 

Nem találom a műholdat?

1.A THOR műholdat nehéz megtalálni mert kicsi jelerővel sugározz és a 35cm-es tükör nyeresége sem a legnagyobb ráadásul 1fokon belül kell megtalálni,hogy legyen jelünk ami 2-3mm jelent ezért csak türelmesen lassan haladva találjuk meg elöször mikor már 20X állítjuk menni fog az biztos jó szórakozást kivánok.ANGLIA vagy észak felé nagyobb parabola tükör kell 45cm 1,2,3kép és INVERTO GAIN BLACK ULTRA FEJ 4kép.A nagyobb tükör elönye a jobb nyereség miatt könnyü beállítani.

 

Kamion antenna 45cm dupla tapadó korongos szett   Kamion antenna 45cm TECHNISAT aluminiumKamion antenna 45cm TECHNISAT vas +tartó
                                       

 

2.Segéd eszközök a beállításhoz SAT Finder műszer ami sipol és müszer jelzi ha műholdra találunk nem rossz csak azt nem jelzi,hogy melyik műholdon vagyunk ennek a használatát is meg kell tanulni bár olcsó(2500Ft),drágább műszert meg nem érdemes venni.Nagyon jó segéd eszköz egy jó íránytű1000Ft).

SATELLITE FINDER SatFinder digitális kijelző  Iránytű Amiko Sat Compass

Néhány tanács!

A THOR műhold sugárzási nyalábja nem fedi le az egész EUROPÁT! Skócia,Anglia nem valami erős nagyobb 45cm vagy 60cm tükör erősítős INVERTO GAIN fej nem árt. A vétel erőssen függ az ídőjárástól (eső,jégeső,stb) akár meg is szünhet a vétel 10-20-30percre ilyenkor kár erölködni a beállítással úgy sem lesz jel inkább olvasunk egy jó könyvet vagy telefonáljunk a barátnöknek,de semmiképpen ne engem hívjunk mert sajnos még én sem tudok ezen segíteni,ha tudnék már nem antennát szerelnék.

Drága kamionos barátaim mivel én is vezetem már kamiont és tisztában vagyok azzal,hogy milyen szar hétvégenként kint lenni külföldön egy parkolóban és ezért is örömmel segítek minden kamionosnak és barátaiknak.

Tisztelettel!

Lipták Imre 

TELEFON:06-309-847-295

www.zonesat@gmail.com   

Ime képeken is jól látszik,hogy milyen menűpontokra kell belépni!

 

muszer_009.jpg

muszer_006.jpg

muszer_007.jpg

muszer_008.jpg

A HUMAX UD-FOX TÍPUS BEÁLLÍTÁSA! A Humax UD-Fox-ra kattintva pontos használati utasítás van, a szerint állitsuk be a UPC boxot.